вівторок, 16 травня 2017 р.

Тренінг учителів початкових класів



3-4 травня 2017 року в ОКІППО відбувся тренінг учителів початкових класів «Використання педагогічних інновацій на уроках у початкових класах», метою якого було підвищення компетентності вчителів з питань використання педагогічних інновацій у початкових класах, опанувати новими технологіями у професійній сфері; стимулювати бажання підвищувати свій професійний рівень.
Теоретичні аспекти тренінгу охарактеризувала Городецька О.В., викладач кафедри менеджменту і методології освіти, кандидат педагогічних наук.

Про особливості тренінгу, його мету, завдання, відмінність від традиційної форми навчання, структуру розповіла методист інституту Морська Я.Ф. Вона провела вступну частину, ряд вправ, організувала роботу груп.
Педагогічні інновації за допомогою мультимедійних засобів та використання активних методів групової роботи розкрили Волкова О.Ю., вчитель ТСЗОШ №28Науково-методичний проект «Інтелект України»), Кордуба Н.Я., вчитель-методист ТЗОШ  Іст. з вивченням основ економікиБіоадекватна технологія розвитку творчого мислення молодших школярів»), Богайчук Р.В., вчитель-методист ТСЗОШ №24 («Використання елементів ТРВЗ (теорія розвязку винахідницьких задач у початкових класах»), Галущак І.Я., вчитель Завалівської ЗОШ І-ІІІст.Підгаєцького районуВикористання засобів хмарних технологій на уроках у початкових класах»), Козуб Л.П., вчитель Підволочиської гімназії ім.І.ФранкаВикористання нових технологійписьмо для себе», «рафтинг») на уроках української мови»), Крижанівська О.І., вчитель-методист Буцнівської ЗОШ І-ІІІст. Тернопільського районуДиференційовані творчі завдання в роботі над задачею»), Гордіюк Н.М., методист ТКМЦМетодика проведення інтерактивного уроку»).
В ході проведення тренінгу вчителі обмінялись  професійним  досвідом, цікавими ідеями, продемонстрували власне бачення і дали оцінку сучасним педагогічним  інноваціям.
Тепла, щира і надзвичайно позитивна атмосфера, яка панувала під час проведення тренінгу, сприяла розв’язанню поставлених завдань на високому професійному рівні, про що  свідчать відгуки всіх учасників (27), які вони висловили наприкінці заняття.  

Немає коментарів:

Дописати коментар