пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

Школа молодого вчителя



Засідання обласної Школи молодого вчителя початкових класів на тему «Інтеграція навчального процесу як чинник розвитку пізнавальної активності учнів» відбулося 02 листопада 2016 року  в Тернопільській класичній гімназії.
          На теоретичних аспектах удосконалення системи освіти у початковій школі через інтегроване навчання закцентувала увагу слухачів Городецька О.В., викладач  кафедри  менеджменту  і методології  освіти ТОКІППО, канд.пед.наук.
 Про інтегровані форми організації навчання, способи інтеграції змісту початкового навчання, особливості планування і проведення інтегрованих уроків, їх структуру говорили Морська Я.Ф., методист ТОКІППО, Гордіюк Н.М., методист ТКМЦ.
 У творчій лабораторії вчителя-методиста Швидкої Оксани Петрівни молоді вчителі переглянули відео інтегрованого уроку з природознавства, навчання грамоти і трудового навчання, обговорили його, користуючись алгоритмом аналізу інтегрованого уроку.
Жваво проходило заняття в групах. Присутні підбирали завдання для інтегрованих уроків відповідно до запропонованих тем і класів.
          Підсумовуючи, учасники засідання відзначили, що на зміну урокам, на яких традиційно переважає вивчення теоретичного матеріалу, слід проводити компетентнісно орієнтовані, що мають на меті практичну спрямованість навчання і сприяють цілісному сприйняттю навчального матеріалу. Допоможуть це здійснити інтегровані уроки.




Немає коментарів:

Дописати коментар